PUBLISHED May 10th, 2023
DOI10.5772/intechopen.100793
ISBN978-1-83768-141-9
PRINT ISBN978-1-83768-140-2
EBOOK (PDF) ISBN978-1-83768-142-6
COPYRIGHT YEAR 2023
ACADEMIC EDITOR
Jelena D. Jovanović
University of Belgrade, Serbia
Ова књига пружа свеобухватан преглед техника дехидрације. Садржи шест поглавља која говоре о различитим методама дехидрације хране. Неки од ових процеса укључују напредне методе сушења које користе микроталасне пећнице, инфрацрвено зрачење и радио фреквенцију, као и технике као што су врући ваздух, вакуум, флуидизовани слој и сушење замрзавањем. Поглавља истражују предности и недостатке различитих процеса, укључујући хибридне технике које повећавају ефикасност сушења и побољшавају квалитет сушених производа. Друге теме које се истражују укључују кинетику дехидрације хидрогела и процесе пре третмана као што су они који користе ултразвук.
Прочитајте више: https://www.intechopen.com/books/11563